Jeans Nudie Jeans Grim Tim

Jeans Nudie Jeans Grim Tim

Börjar på: 2 693,40 kr

2 154,72 kr

-20%
Franska storlekar som standard

Börjar på: 2 693,40 kr

2 154,72 kr

Lägg till i önskelista

Tillgängliga

Beskrivning

Jeans Nudie Jeans Grim Tim

98%CO/2%EA


Ekologisk bomull


13,5 oz. Japansk stretchdenim med komfortfunktion


Orange tråd i alla sömmar


Dekor i antikt silver


Knapp i gylfen


Jacoon-lapp


Smal passform


Medelhög resning


Rakt ben


Smal benöppning


Slimjeans med rakt ben i ekologisk komfortstretchdenim. Det här är komfortstretchversionen av vår egen premier selvage-denim från det legendariska japanska denimbruket Kaihara. Den hårda versionen förvånade oss redan 2001, och tack vare dess utmärkta åldringsegenskaper gör den det än idag. Den här versionen har utvecklats för att ha samma åldringsegenskaper, men med elasticitet, vilket gör den bekväm och lämplig för åtsittande skärningar.


"Dry Original Selvage" har en varp i djup indigo, en vintage-inspirerad ecru-väft, en tät konstruktion, en torr hand och en stärkt krispighet. Det är en pure skönhet i sitt torra tillstånd, men den viktigaste delen av denim är dess åldringsegenskaper, dvs. hur den förändras med tiden. För att förstå detta måste vi vara lite mer tekniska. Varpen färgas först i en mörk svavelfärg och sedan i indigo. Denna färgningsteknik ger en djup, dämpad indigoblå nyans som passar utmärkt till vårt orangefärgade garn. Det är också den som ger denim dess spännande nyanser när den åldras. Det är vad vi kallar "greencast" denim - denim som har en lätt grönblå nyans som blir tydligare när den används. Med åren och efter några tvättar, när den mörka denimen blir ljusare, börjar den gröna färgen närma sig den ljusblå färgen. Fascinerande och hisnande!


Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda Grim Tim Dry Original Selvage - hatten av för denim- och indigohantverkarna i Kaihara, för evigt.


Vi rekommenderar 6 månaders daglig användning eller mer innan premier tvättas. Då får du ett par vackert slitna jeans. Det är en lång tid, men det är bara en rekommendation. Så länge du ger det lite kärlek kommer resultatet att bli utmärkt.

Mer information

Varumärke Nudie Jeans
Tillverkarens SKU 113900
Färg svart
Färg Svart
Kön Män
Åldersgrupp Vuxen