Kläder GANT för män och kvinnor till bästa pris

Upptäck den nya kollektionen av t-shirts, sweatshirts, jackor och byxor från Gant. Det urbana klädmärket lifestyle har varit ett måste i många år.

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2

Gant - Ett modevarumärke med ett starkt arv

Gant är ett av världens mest kända lyxvarumärken inom sport- och fritidskläder. Historien om varumärket, som grundades 1949, började i början av 1900-talet när Bernard Gantmacher anlände till New York frånUkraine. Utan försörjningsmöjligheter började han arbeta natt i Manhattans fashionabla Lower East Side för att betala för sina apotekarstudier. Han började sy skjortkragar och visade sig vara en utmärkt specialist, och på samma företag träffade han sin blivande fru, en sömmerska som specialiserat sig på knappar och knapphål.

År 1927, tretton år efter ankomsten till New York, flyttade Gantmachers till New Haven, Connecticut, ett av textilindustrins centrum vid den tiden. Där startade de ett företag som arbetade som underleverantör med att tillverka skjortor förautres varumärken. Kvaliteten på deras produkter gjorde dem snart till betrodda partners för några prestigefyllda företag, och för att säkerställa att kvaliteten på skjortorna alltid var densamma beslutade de att märka plaggen med symbolen för en diamant i form av ett "G". De blev snart kända som nom "G-shirts" och efterfrågan var större än produktionskapaciteten.

GantResultatet blev att de bästa skjortorna fick ge vika för fritidskläder och sportswear lyxkläder.

Andra världskriget fick företaget att stanna upp eftersom Bernard Gantmacher och hans två söner, Marty och Elliot, gick till fronten fram till krigsslutet och deras hemkomst, där de beslutade sig för att skapa sitt eget varumärke: Gant. Det var 1949 och de två bröderna gick med i familjeföretaget. Skjortorna från Gant blev en omedelbar succé, framför allt tack vare en viktig detalj: knapparna på kragen. Även om denna innovation hade sitt ursprung i England påorigine, var Gant det första varumärket som introducerade den i stor skala i USA.

Bernards hängivenhet och hans söners kvalitet och estetiska känsla var den vinnande formeln. Under de följande åren fortsatte Gant att introducera innovations, vilket befäste varumärkets ställning som favoritmärke bland ungdomar och tonåringar och etablerade det som ett riktmärke i skjortvärlden. Under 1960-talet blev företaget den näst största tillverkaren mondial av denna typ av plagg, men 1967 beslutade familjen att sälja företaget, som bytte ägare under de följande åren.

På 1980-talet köpte ett svenskt företag hela Gant, vilket markerade början på den internationella expansionen för klädmärket lifestyle. Idag tillverkar Gant inte bara skjortor utan även herr-, dam-, ungdoms- och barnkläder, parfymer, glasögon och accessoarer.

Herrkläder från Gant, både avslappnade och urbana

Om du är ute efter en klassisk stil kommer en av deras skjortor eller en jumper, liksom chinos och loafers, att göra susen. Deras sweatshirts, T-shirts och rockar ger dig å andra sidan en avslappnad men elegant lookgant .

Herrkläder från Gant har lyckats förena den mest avslappnade och funktionella sportstilen med den mest framstående och efterfrågade urbana stilen i sina modekollektioner. Resultatet är ett verkligt skyltfönster för mode och trender, där varje man kan välja de viktigaste delarna av sin garderob för ett brett spektrum av aktiviteter. Sweatshirts och T-shirts, till exempel, passar perfekt med traditionella skjortor, chino-byxor eller stickade tröjor. Oavsett om du väljer en sportig look eller streetwear, är det inte längre något problem att hitta en personlig garderob. Vår Sneakin online shop väljer ut de bästa kläderna för dig från ett märke som har lyckats förena det sportigaesprit med det urbana avantgardet. Upptäck Gant.