Onitsuka Tiger

Märket skor Asics Onitsuka Tiger finns på Sneakin. Hitta alla de senaste modellerna av sneakers Asics Onitsuka Tiger i vår onlinebutik: Onitsuka Tiger New York, Kalifornien 78, Corsair, Mexiko 66.

Alla Sneakers Asics Onitsuka Tiger , för män, kvinnor och barn finns i olika storlekar, många färger och alltid till bästa pris!

Fler filter

Fallande ordning

Sportskomärkets historia Onitsuka Tiger

Efter att ha återvänt från kriget 1945 grundade Kihachiro Onitsuka ONITSUKA Shokai i Kobe 1949. Samma år omorganiserades företaget under nom som ONITSUKA Co, Ltd.

Senare ändrades företagets nom till ASICS, en akronym för den latinska frasen "Anima Sana In Corpore Sano" som härstammar från den ursprungliga frasen "mens Sana in corpore sano", med andra ord: "en frisk esprit i en frisk kropp", dessa ord gör ett djupt intryck på Mr. Onitsuka och inspirerade honom att ägna sig åt att tillverka sportskor med målet att fostra friska unga människor genom idrott.

Visste du att? De första sportskorna som tillverkades av ONITSUKA Co, Ltd var basketskorball.

På den tiden ansågs basketskorball vara de svåraste sportskorna att tillverka, men Onitsuka trodde att "om han kan övervinna ett högt hinder i början, kan han fortsätta att övervinnaautres hinder också".

Onitsuka gav prototyper av sina skor till spelarna i ett av den tidens största basketlag clubsball , där skorna testades och förbättrades flera gånger, tills premier -modellen lanserades våren 1950.

1953 Lansering av ONITSUKA Marathon TABI-skorna

1953 lanserades ONITSUKA Marathon TABI, baserad på den traditionella inomhusskon "tabi", som fortfarande i allmänhet port bärs vid sportevenemang på Japon. Marathon Tabi-löparskon har alla egenskaper som krävs för maratonlöpning, inklusive gummisulor, ett slitstarkt övermaterial och en upphängningsrem.

Samma år lanserade Tiger skon MARUP, som är särskilt utformad för maratonstafetter. Skon är anpassad till maratonlöpningsstilen, som kräver snabbhet och endurance. Skon är utformad för att minska tröttheten under långdistanslopp. Ovandelen är tillverkad av vinylon, ett material som är tre gånger mer motståndskraftigt än bomull och förhindrar att fötterna svettas, och skon har en svamp i hälen.

ONITSUKA: Ett brett sortiment av sportskor utvecklade för global expansion

Förutom maraton- och brottarskor utvecklas flera autres kategorier av sportskor, inklusive gymnastikskor, fotbollsskor, fäktningsskor och volleybollskor, och många idrottare börjar gradvis att använda dem. I synnerhet ONITSUKA maratonskor port används av flera medaljvinnande idrottare vid det internationella maratonloppet (1964).

Mexiko-linjen syns på skorna Onitsuka Tiger

1966, efter en intern designtävling, introducerades Mexico-linjen (dagens ASICS ränder). Senare skulle denna design komma att representera ONITSUKA TIGER, ASICSTIGER och alla ASICS skor.

De ikoniska skorna från Onitsuka Tiger: Mexico 66-skon

Den japanska skopionjären Kihachiro Onitsuka skapade märkets mest ikoniska modell, MEXICO 66™, för över 50 år sedan. Skon Onitsuka Tiger MEXICO 66 har haft en kultstatus sedan den lanserades och har varit en av Onitsuka Tiger:s mest populära modeller i flera decennier nu.

Modellen premier, som designades exklusivt för det japanska laget, började sitt liv som en renodlad sportsko. Under årens lopp har den förvandlats till sin moderna form, synonym med en ny era inom skobranschen.

Den lätta stilen och mångsidiga designen hos MEXICO 66 SLIP-ON gör den idealisk för aktiviteter hela dagen. Nu kan yngre barn ha en athleisure-stil för att tävla med större barn eftersom modeller i mindre storlekar som är utformade för mindre fötter har skapats.

I Mexico har de traditionella snörena bytts ut mot ett elastiskt vristband, vilket är en fördel även för de mest energiska småbarnen, som nu kan ta på och av skorna snabbt. Ortholite®-fotbädden ger stöd hela dagen och optimal ventilation.

Precis som TIGER SERRANO™ och TIGER CORSAIR är MEXICO 66™ den mest kända modellen i Onitsuka Tiger -kollektionen.

Det finns både enfärgade och flerfärgade modeller av Mexico 66. Så du kan matcha denna trendiga sportsko med dina olika stilar. Denna modell är en traditionell skomodell men den har anpassats för att få en modern look, med bibehållen kvalitet.

Du hittar den klassiska hälklaffen och en tunn, flexibel sula som ger obegränsad rörelsefrihet på både MEXICO 66™ SD och den ursprungliga MEXICO 66™, vilket ger dem en modern look.

Sedan 1960-talet har den ikoniska silhuetten port e Onitsuka Tiger varit ledande inom retroinspirerade sportskor, med rena linjer och klassiska detaljer för en diskret, ikonisk stil.

Med tiden har de olika Mexico 66-modellerna blivit allt mer flexibla, bekväma och slitstarka. MEXICO 66™ är tidlös och kan utvecklas bortom sitt ursprung samtidigt som man tar hänsyn till arvet efter denna trendiga träningssko.

Idag finns ett brett urval av modeller, inklusive snörlösa varianter som MEXICO 66™ PARATY och slip-on-modeller som MEXICO 66™ Slip-Ons nu tillgängliga på Sneakin.co.uk

I dessa nya versioner är det komfort och design som gäller, och de är en stor hit bland fansen av det nipponesiska märket, liksom hos Sneakers Addict. Om du gillar avancerad design kan du ta en titt på "'Nippon Made'-serien. "

Slutligen, om du har barn är Onitsuka Tiger en stor hit på skolgårdarna. Precis som för vuxna är MEXICO 66-modellen den mest populära, särskilt den vita modellen med blå och röda ränder.