Szade Hållbara och miljöanpassade solglasögon

Det finns inga produkter som matchar urvalet

Szade det hållbara och miljöansvariga solglasögonmärket

szade har varit en del av cityswitch energieffektiviseringsprogram sedan 2017. szade är engagerade i detta initiativ och kommer att fortsätta att sträva efter att hitta bättre, renare och mer hållbara energikällor för att driva vår verksamhet.

Szade tar ett helhetsgrepp om hållbarhet och säkerställer att även de mest vardagliga aspekterna av verksamheten bedrivs på ett etiskt sätt för att bevara planetens resurser.

Detta inkluderar:
Minimera användningen av papper och kartong genom metoder som kontrollerad utskrift och en aktiv policy att helt återanvända kartonger i våra lager.

Återanvända material där det är möjligt - detta är helt i linje med vår unika återvinningsprocess och vår varumärkesfilosofi att minimera materialförbrukning och avfall.
Återvinning av 90% av avfallet för att minimera deponering - inklusive kompostering av organiskt material för våra vänner på vår daggmaskfarm på plats!

Vi har fortsatt vårt arbete med att förbättra energieffektiviteten, bland annat genom att införa divers automatiserade belysnings-, värme- och kylsystem i våra lokaler, samt effektiva belysningsarmaturer.
Ansvarsfullt återvunnet papper frånorigine används på alla kontor.

Szade: Handla hållbara och etiska solglasögon

Under hela szade -upplevelsen och våra solglasögons livscykel har vi gjort allt för att se till att plast har ersatts med papper och kartong, som alla är 100% återvunna och hållbart framställda.

Vi gillar att spara på material och återanvända dem, vilket är anledningen till att även våra tillbehör, som märkesblock och näshållare, är tillverkade av återvunnet aluminium som är de udda delarna jet... kan du tänka dig!

våra solglasögonfodral szade är gjorda för att hålla. vi har beslutat att kvalitet och livslängd är de viktigaste egenskaperna hos våra skyddsfodral. de är utformade för att hålla och kunna återanvändas om och om igen.... oavsett vad du väljer att lägga i det! det finns ett alternativ för borttagning online för att minimera materialanvändningen, och vi uppmuntrar dig att återanvända ditt fodral för ditt nästa par szades, och det efter det också!

Samtidigt som vi kontinuerligt forskar och utvecklar bättre sätt att skapa hållbart mode, strävar vi också efter att optimera vår verksamhet för framtiden och bygga ett motståndskraftigt, progressivt, hållbart och etiskt varumärke.

Szade Återvinningsprocessen

vår unika återvinningsprocess är inte bara en kapselkollektion eller något som levereras med en *limited edition*-klistermärke; det är en del av szade DNA. varje solglasögon är utformad och skapad med denna process i hjärtat. Vi fortsätter att forska och utveckla bättre, renare, mer effektiva och hållbara tillverkningsmetoder i takt med att tekniken går framåt.

Kasserade, trasiga, defekta och föråldrade solglasögon som är avsedda för deponi samlas in.

Teamet på szade bryter sedan de insamlade solglasögonen i tusentals små bitar.

Dessa små bitar matas sedan in i vår "föryngringsmaskin szade", där de poleras och omvandlas till ärtstora pellets.

Pelletsen färgas och värms upp i våra szade formar och börjar se ut som ett helt nytt par återvunna solglasögon.

vårt team szade monterar och polerar sedan kärleksfullt våra solglasögon för hand, en efter en; inga robotar här!

dina szades-solglasögon packas sedan i sina fodral och är redo att skickas till port.

våra ramar är 100% återvinningsbara, vilket innebär att vi tillsammans kan minska vårt materialavfall till nästan noll. ta bara bort linserna och placera din szade ram i någon inhemsk eller kommersiell återvinningsenhet.